Overslaan en naar de inhoud gaan

TrackEasy

Een betere manier om de kwaliteit van uw blik te controleren

Melkpoeder Traceerbaarheid met Friso: Het Verbeteren van Transparantie en het Verzekeren van de Hoogste Kwaliteit

Kwaliteitscontrole en traceerbaarheid zijn bij Friso meer dan woorden; het zijn de pijlers van onze toewijding om elk blik melkpoeder terug te leiden naar zijn oorsprong. In een wereld waar ouders zich steeds meer zorgen maken over de kwaliteit en herkomst van melkpoeder voor hun kleintjes, is het begrijpen van het productieproces essentieel. Friso's TrackEasy laat deze toewijding aan transparantie en kwaliteit zien en biedt zekerheid in elke stap van de reis.

Kwaliteit verzekerd van Gras tot Glas

Met TrackEasy kunt u lokale, real-time weers- en luchtkwaliteit controleren, boerderijgegevens bekijken, melkinspecties volgen en ophaaldata bekijken. Van transport tot verpakking en de strikte controles - elke stap in het proeces is in een oogopslag zichtbaar, voor dat extra gevoel van zekerheid.

TrackEasy Demo

Volg de Reis van Gras tot Glas - Product Traceerbaarheid en Kwaliteitscontrole eenvoudig inzichtelijk gemaakt

Wilt u elk aspect van de productie volgen, van de melkbron tot de veiligheid en kwaliteitscontrole van melkpoeder waarborgen? 

Naast meer dan 150 jaar ervaring met zuivel, vertrouwen we op innovatieve technologie om de fysieke conditie van de koeien en de kwaliteit van de melk te monitoren met behulp van gegevens. We zijn toegewijd aan het handhaven van de gezondheid van onze koeien en het produceren van veilige en hoogwaardig kwalitatieve melk. 

Consistente kwaliteit in elk blik

Hier bij Friso geven we voorrang aan de gezonde groei van je kind. Daarom implementeren we strenge kwaliteitscontrolemaatregelen in elke stap van het proces, van de bron van de melk tot de productie en export. 

Onze productiefaciliteit voor melkpoeder heeft de FSSC22000-certificering ontvangen. Al onze producten voldoen aan de interne normen van FrieslandCampina, de voedselveiligheidsnormen van de EU en de CODEX International Food Hygiene Standards. Onze interne voedselveiligheidsnormen omvatten verschillende aspecten, zoals de kwaliteit van onze eindproducten, voedselveiligheids- en kwaliteitsmaatregelen die worden toegepast in onze productiefaciliteit en naleving van strikte hygiënische praktijken.

FAQ: Traceerbaarheid van de melkpoeder en kwaliteitscontrole

 • Wat is traceerbaarheid in de productie en waarom is het belangrijk?

  Traceerbaarheid is het vermogen om elk aspect van de productie en distributie van een product te volgen. Het biedt een uitgebreide registratie van de reis van een product, van waar de ingrediënten oorspronkelijk vandaan komen tot de kwaliteitsborgingscontroles die het heeft doorstaan. Dit is allemaal cruciaal voor het handhaven van de hoogste normen voor productveiligheid en kwaliteit.

 • Hoe zorgen fabrikanten voor complete traceerbaarheid en kwaliteitscontrole?

  De traceerbaarheid van melkpoeder is aanzienlijk geëvolueerd dankzij de vooruitgang in technologie. Met de integratie van streepjescodesystemen, QR-codes en zelfs blockchaintechnologie kan de gehele toeleveringsketen, van ingrediëntenbron tot de detailhandel, in realtime worden gemonitord. Elk productiebatchnummer, vervaldatum en zelfs specifieke details over de productiefaciliteit zijn eenvoudig toegankelijk met een eenvoudige scan. Dit hoge niveau van transparantie garandeert dat de informatie die aan consumenten wordt verstrekt, nauwkeurig en authentiek is.

 • Hoe worden toeleveringsketens beheerd?

  Het proces van de productie van melk omvat meerdere stadia, van de bron van melk van onze zuivelboeren tot de uiteindelijke bestemming op de schappen van de winkels. Geavanceerde systemen helpen bij het volgen van de beweging van melk door distributiecentra, wat zorgt voor efficiëntie en beveiliging in transportlogistiek.

 • Zijn er maatregelen voor externe verificatie en naleving van wereldwijde normen?

  Absoluut. In Nederland zijn externe verificaties een standaard en worden omarmd door Friso en onze zuivelboeren. Deze onafhankelijke controles, in combinatie met strikte naleving van wereldwijde normen, zorgen ervoor dat de traceerbaarheid van onze formule melk niet alleen een claim is, maar een verifieerbaar feit.

 • Wat gebeurt er als er een productprobleem is?

  In het zeldzame geval van een productprobleem hebben we een robuust herroepings systeem, ondersteund door een uitgebreid audittraject om de exacte batch en de distributie ervan aan te wijzen. Uiteraard verwelkomen we alle vormen van feedback van onze klanten, omdat dit ons helpt het traceerbaarheidsproces te verbeteren en ervoor te zorgen dat het aan hun behoeften voldoet.

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van TrackEasy?

  Friso TrackEasy biedt specifieke informatie over de boerderijen van Friso, melkophaling, productieproces, kwaliteitscontroles en export. Met deze functie kunnen ouders overal gerust zijn met:

  Real-time Tracking: Zodra de melkpoeder is verpakt, is deze in realtime traceerbaar via TrackEasy, met altijd up-to-date informatie voor consumenten.

  Beveiliging & Vertrouwelijkheid: TrackEasy is uitgerust met geavanceerde systemen om de bescherming van gegevens te waarborgen en ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke en gevoelige informatie te voorkomen.
  Een Gebruiksvriendelijke Ervaring: TrackEasy is ontworpen met de consument in gedachten, waardoor het gemakkelijk is om de reis van de melkpoeder te bekijken en te begrijpen.

  Betrouwbaarheid en Verantwoording: Elke stap in de toeleveringsketen wordt geregistreerd, om een volledige en verifieerbare geschiedenis van het product te bieden.