Overslaan en naar de inhoud gaan
2

Ons verhaal

Van gras tot glas. Friso borgt de kwaliteit in iedere stap van het proces voor het behoud van de belangrijke voedingsstoffen van de melk.

Door de natuur gemaakt

 

Melk van eigen melkveehouderijen

Kwalitatief hoogwaardige melk is het startpunt voor de productie. Voor Friso is dat de reden om te beginnen bij de bron in Nederland. De melk van Friso is afkomstig van onze eigen 19.000 leden-melkveehouderijen waar onze leden-melkveehouders zich sinds 1871 inzetten voor een natuurlijke, voedingsrijke omgeving voor hun koeien. Van de kwaliteit van de bodem tot het voer voor de koeien, bestaande uit onder andere gras en maïs, en de kwaliteit van de melk; op de boerderij wordt aan alles speciale aandacht besteed. Een goede basis is immers essentieel voor de productie van hoogwaardige melk. Dat is het startpunt voor de productie van hoogwaardige melk die van nature rijk is aan voedingsstoffen.

Onze koeien - bijna als onderdeel van het gezin

Koeien hebben van moeder natuur een fantastische gave meegekregen. Zij zetten kwaliteitsvoeder om in hoogwaardige voedingsrijke melk. Hoe gezonder de koe, des te beter de melk. Wij maken uitsluitend gebruik van koeien die bekend staan vanwege hun consistent hoogwaardige kwaliteitsmelk. Daarbij zorgt de weidegang ervoor dat ze frisse lucht krijgen en fysiek actief blijven. Om duidelijk te maken dat ze bijna onderdeel uitmaken van het gezin, geven onze melkveehouders hun koeien altijd namen. En, net als in het gezin, krijgt iedere koe individuele zorg. Zo wordt de gezondheid van iedere afzonderlijke koe gemonitord met behulp van een unieke elektronische halsband met tag. Onze melkveehouders combineren deze zorg met hightech systemen om de kwaliteit van door de koeien geproduceerde melk bij te houden en ze kunnen de zorg en het voeder op maat aanpassen aan de behoefte van iedere individuele koe.

ns-visual

dairy_expertise

Zuivelkennis, doorgegeven van generatie op generatie

Melk is een natuurproduct en de natuur laat zich niet opjagen. Voor het produceren van voedingsrijke melk zijn uiterste zorg en toewijding vereist. Om dat iedere dag opnieuw vol te houden, is niet zomaar een beroep. Dat is een roeping. Onze huidige melkveehouders komen uit echte boerenfamilies en hechten eraan de in de loop van de tijd opgebouwde trotse Nederlandse expertise op zuivelgebied over te dragen. Alleen het allerbeste wordt van generatie op generatie doorgegeven. En onze melkveehouders combineren deze expertise met de nieuwste hightech melk- en monitoringsystemen om hun koeien gezond en de kwaliteit van hun melk hoog te houden. Voor hen betekent het boerenbedrijf één zijn met de natuur. Ze hebben allemaal een groot verantwoordelijkheidsgevoel en realiseren zich als geen ander dat ze hun kwalitatief hoogwaardige melk de komende generaties alleen kunnen blijven leveren als ze nu respect tonen voor de natuur en duurzaam werken.
 

Door wetenschap nóg beter gemaakt

Het goede van de natuur vasthouden

Zodra wij onze kwalitatieve melk op onze melkveehouderijen hebben geproduceerd, zien wij het als onze taak deze voedingsstoffen aan u als consument door te geven. Ons bedrijf staat bekend vanwege onze kennis en expertise op het gebied van zuivel en geeft al het goede van zuivel iedere dag opnieuw door aan miljoenen mensen in meer dan 100 verschillende landen. Onze meer dan 500 wetenschappers zijn stuk voor stuk gefascineerd door de natuurlijke voedingsstoffen en de ongekende mogelijkheden van melk. In de loop van de tijd zijn onze wetenschappers erin geslaagd een gespecialiseerd proces te ontwikkelen waarin onze voedingsrijke melk tijdens iedere fase van het proces met uiterste zorgvuldigheid wordt behandeld en waarin al het goede van melk in verschillende melkformules wordt vastgelegd. Dit is mogelijk omdat wij iedere stap van het proces, van melkveehouderij tot fabriek, in eigen beheer houden. Onze kwalitatief hoogwaardige en voedingsrijke melk gaat vanuit de melkveehouderij rechtstreeks naar de fabriek, waar al het goede van de melk behouden blijft.

preserving_natures_goodness

quality_is_no_1

Kwaliteit voorop

Om ervoor in te kunnen staan dat onze hoogwaardige, voedingsrijke melk voedzaam blijft, is een innovatief kwaliteitsmanagementsysteem nodig. Hoewel de productie- en verpakkingsfaciliteiten van Friso aan alle vereiste internationale en Europese kwaliteitsnormen voldoen, vinden wij dat wij nog een stap verder moeten gaan. Daarom beginnen wij bij de bron. Wij produceren onze eigen melk in Nederland. Bij alle bij onze organisatie aangesloten 14.000 melkveehouderijen monitoren toegewijde melkveehouders de gezondheid en het welzijn van iedere individuele koe constant. Onze koeien eten kwalitatief hoogwaardig gras en omdat onze melkveehouders van generatie op generatie doorgegeven Nederlandse zuivelkennis weten te combineren met hightech melk- en monitoringsystemen zijn wij in staat totale kwaliteit te garanderen.

En vervolgens voltooien wij het volledige proces in Nederland. Ieder Friso-blik is 100% geproduceerd en verpakt in Nederland. Omdat wij de totale toeleveringsketen in eigen beheer houden, kunnen wij de gehele route traceren die ieder blik Friso-poedermelk aflegt - van begin tot eind.

Jouw kindje en jij

Bij Friso zijn wij ervan overtuigd dat zelf ervaren de beste leerschool is voor een kind. Hoe meer ze ervaren, des te beter ze zich ontwikkelen. Door samen te werken met eigen melkveehouderijen, door gebruik te maken van raszuivere koeien die bijna onderdeel uitmaken van het gezin, door tijdens meerdere generaties opgebouwde zuivelkennis van onze toegewijde melkveehouders te combineren met hightech melk- en monitoringsystemen, door ons gespecialiseerde proces waarin de melk extra voorzichtig wordt behandeld én door de kwaliteit van bron tot eindconsument te bewaken, zijn wij in staat om al het goede van melk te garanderen. Zo kunnen jij en je kindje samen de meest uiteenlopende ervaringen op te doen. Door de natuur en door de wetenschap

visual_0